RE-BO d.o.o.

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
top_7.jpg

Zlata boniteta odličnosti AAA natisni
Sreda, 03 Februar 2016 13:44

Obvestilo BISNODE z dne 3.2.2016:

Podjetje RE-BO d.o.o.

spada med 0,4% najboljših pravnih subjektov v Sloveniji,

ki se uvrščajo v najvišji razred zlate bonitetne odličnosti AAA.


Zlato bonitetno odličnost AAA v Sloveniji dosega zgolj 617 podjetij, registriranih je približno 161.366.

RE - BO d.o.o. ima pravico do izdaje posebne edicije Certifikata zlate bonitetne odličnosti AAA.


Zlato bonitetno odličnost nosijo izključno podjetja, ki imajo najvišjo boniteto odličnosti kar tri leta zaporedoma (2013,2014, 2015).

Podjetje, ki izkazuje zlato bonitetno odličnost, predstavlja najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji: dobavitelji, kupci, zavarovalnicami, bankami in drugimi poslovnimi partnerji.


Kaj je zlata bonitetna odličnost AAA?

Zlata bonitetna odličnost je ocena, s katero bonitetne hiše na osnovi različnih kriterijev ocenjujejo boniteto podjetja skozi daljše obdobje – med drugim so sestavni del ocene tudi ocena plačilne sposobnosti, kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem.

Zlata bonitetna odličnost predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost med podjetji, ki boniteto odličnosti izkazujejo že tri leta zapored. Temelji na računovodskih izkazih in drugih dinamičnih kazalnikih podjetij ter napoveduje nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjih dvanajstih mesecih.

Podjetja z zlato bonitetno odličnostjo poslujejo z nadpovprečnimi rezultati ter izpolnjujejo stroge kriterije za doseganje izredno nizke verjetnosti za nastanek negativnih dogodkov v prihodnjih dvanajstih mesecih.

  • stečaj, prisilno poravnavo ali likvidacijo (< 0,15 % verjetnost),
  • izbris subjekta iz poslovnega registra (< 0,93 % verjetnost),
  • blokada transakcijskih računov subjekta več kot 60 dni nepretrgoma oziroma več kot 90 dni pretrgoma (< 0,98 % verjetnost).

Gospodarski subjekti z zlato bonitetno odličnostjo AAA imajo kar 74 % verjetnost, da bonitetno odličnost ohranijo tudi v naslednjem letu.


ZLATA BONITETA ODLIČNOSTI (pdf 2016)