RE-BO d.o.o.

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
top_1.jpg

CTC SISTEM - ČIŠČENJE NOTRANJOSTI CEVI natisni

CTC SISTEM - VODILNI V ČIŠČENJU CEVOVODOV

SISTEM ZA MEHANSKO ČIŠČENJE NOTRANJOSTI CEVOVODOV UPORABEN PO CELEM SVETU

ČISTIMO S HITROSTJO 15 m/s !

Smo distributerji CTC opreme za čiščenje, svetujemo pri izbiri izstrelkov in izbiri opreme. Po potrebi tudi očistimo.

Že v fazi načtrovanja svetujemo uporabnikom in projektantom, kako izvesti priključke za izvedbo čiščenja brez razstavljanja cevovodov.

S sistemom za mehansko čiščenje lahko čistite vse vrste cevi/cevovodov, ki se uporabljajo v hidravličnih sistemih, klimatskih, hladilnih in ogrevalnih napeljavah, v živilski, kemični in farmacevtski industriji. Cevi se lahko učinkovito razkuži ali razmasti v zelo kratkem času in ob minimalni uporabi kemičnih razkužil ali čistil. Iz cevi se lahko odstrani tudi ostanke rezanja in varjenja. Sistem je uporaben tudi za odstranjevanje proizvoda / snovi iz cevovodov med proizvodnjo, pa tudi za redno vzdrževanje ter nadzor kakovosti izvedbe novih cevovodov.

Glavne prednosti:

  • hiter in gospodaren način z nizkimi stroški uporabe,
  • idealen za kontrolo kakovosti in čistosti novo izvedenih cevovodov,
  • velika sposobnost čiščenja z uporabo stisnjenega zraka in ob minimalni uporabi kemijskih čistil,
  • uporaba zaradi preprečitve zamašitve cevi in vzdrževanja čistoče,
  • mogoča je uporaba tudi za ukrivljenje cevi, T kose, krogelne ventile in ob spremembi premera,
  • lahko se uporablja za toge in gibke cevi,
  • sistem omogoča velik prihranek kemičnih čistil in posledično zmanjšanje količine odpadkov.

NOVI CEVOVODI

Čiščenje cevi - novi cevovodi Izvajalcem novih cevovodov (izdelanih iz palic ali cevi v kolutu) sistem omogoča popolno očiščenje cevovoda po končani montaži. Iz cevi odstrani vse nečistoče, saje, ostanke soli. Omogoča popolno izpraznitev tekočine iz cevi zaradi preprečitve zamrzovanja, pa tudi razmastitev ali razkužitev pred začetkom uporabe.

HIDRAVLIKA - PNEVMATIKA

Čiščenje cevi - hidravlika Hidravlični in pnevmatski sistemi zahtevajo zelo čiste cevovode, saj najmanjši delci lahko poškodujejo črpalke, ventile in povzročijo prezgodnje zamašitve filtrov. Ta sistem omogoča, da preverite čistost in s tem odstranite vse ostanke ostružkov, prahu gume, za kar je potreben kratek čas. To skrajša čas od končanih del do zagona sistema.

TEHNIČNI CEVOVODI (plini, hladilni in ogrevalni mediji)

Čiščenje cevi - tehnični cevovodi Pri izdelavi togih ali gibljivih cevovodov ostanejo v ceveh ostanki masti, prahu, zemlje, žlindre, ki ob uporabi onesnažijo pretakajoči medij. Pri vseh cevovodih je pred uporabo predpisano čiščenje cevovodov, za kar se uporablja vodo, zrak ali dušik. Te nečistoče so nevaren odpadek. Z uporabo tega sistema je čiščenje cevovodov hitro, učinkovito in temeljito, ob velikem prihranku vode, zraka ali dušika. Predlagamo, da se že pred začetkom izvedbe preuči mesta vstopa in izstopa izstrelka.

ŽIVILSKA, KEMIČNA IN FARMACEVTSKA INDUSTRIJA

Čiščenje cevi - kemična industrija Glavna prednost tega sistema je, da lahko z izstrelkom izpraznimo snov iz cevovoda po končanem proizvodnem ciklu. Vsa snov, ki je bila v cevovodu ostane uporabna, cevovod pa je mehansko očiščen. Čas izpiranja je zaradi tega bistveno krajši in s tem prihranek vode. Z izstrelkom je mogoče cevovod tudi razkužiti, s tem da se predhodno izstrelek namoči v predpisanem razkužilu.

TRANSPORT

Čiščenje cevi - transport V avtomobilski, letalski, železniški in ladjarski industriji je za nemoteno in varno delovanje vgrajenih veliko cevi različnih vrst, ki morajo biti zelo čiste. Ta sistem omogoča, da se na hidravličnih in pnevmatskih pogonskih in zavornih sistemih, ceveh za vbrizgavanje goriva, klimatskih napravah, ipd. opravi natančen vendar hiter nadzor pred vgradnjo novih ali očiščenih cevi. S tem je zagotovljena zanesljivost in varnost delovanja.

VZDRŽEVANJE

Čiščenje cevi - vzdrževanje Pri vzdrževalni delih se je sistem izkazal za zelo učinkovit glede na standardne tehnike čiščenja cevovodov. Rezultati čiščenja so odlični ob majhni porabi časa in nizkih stroških. Sistem je zelo uporaben za čiščenje dimnih cevi v kotlih, čiščenje snopov cevi v toplotnih izmenjevalnikih, sistemih talnega in stropnega ogrevanja in hlajenja, čiščenju amonijačnih in freonskih cevovodov, čiščenju in odstranjevanju kondeza iz plinskih cevovodov, odstranjevanju tekočine iz geo sond, cevi za namakanje, ipd.