RE-BO d.o.o.

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
top_7.jpg

Neporušne preiskave - Pogosta vprašanja natisni

1. Kdaj lahko izvedete termografski pregled električnih instalacij in kako poteka? Je potrebno med kontrolo izklopiti napravo in prekinit proizvodnjo?

Termografski pregled se lahko izvede kadarkoli brez motenj v proizvodnji. Naprav se med pregledom ne izklaplja, saj se lahko indikacije morebitnih napak odkrije samo med delovanjem naprav. Zaželeno je, da je v obratovanju čimveč porabnikov.

2. Radi bi opravili pregled električne omarice, v kateri sumimo, da prihaja do prebojev. Zaradi varnostnih razlogov trenutno ni mogoča odstranitev pokrova. Ali je mogoče opraviti termografski pregled brez odstranitve pokrova?

Termografskega pregleda elektro omarice ni mogoče opravit ''skozi'' pokrov, saj lahko s termografijo opazujemo le temperaturo na površini. Lahko pa opravimo ultrazvočni pregled zunanjosti omarice, s katerimi preverimo prisotnost prebojev in iskrenja.

3. Opazili smo puščanje sistema toplovodnega ogrevanja. Na vidnem delu ni opaziti puščanja. Nekaj napeljave je podometne. Ali nam lahko odkrijete lokacijo puščanja?

Z uporabo termografije lahko opravimo pregled sistema. V okolici mesta puščanja se bo kot indikacija pojavila sprememba temperature gradbenih materialov objekta.

4. V kompresorski postaji podjetja imamo instalirane tri kompresorje enakih moči. Ob zaustavitvah proizvodnje med vzdrževalnimi deli, ko ni porabe komprimiranega zraka, smo opazili, da en kompresor obratuje samo za zagotavljanje ustreznega tlaka v sistemu komprimiranega zraka. Kako lahko zmanjšamo izgube in nam lahko pri tem pomagate?

Glede na vaš opis je vaš sistem skladen s povprečnim stanjem v industriji, kjer se 30 % energije potrebne za pripravo komprimiranega zraka porabi za pokrivanje izgub.

Lahko vam opravimo pregled in analizo sistema za pripravo in distribucijo komprimiranega zraka. Pregled vsebuje tudi iskanja in označitev mest puščanja in pripravo programa sanacije. Strošek analize in sanacije puščanja se povrne v obdobju 4 mesecev s prihranki električne energije. (pdf)